Filosofie

Bij dierenpension Teraalst staat het welzijn van uw huisdier centraal. 
De dieren krijgen een eigen plek die aansluit op de thuissituatie. De verzorging van uw dier is in handen van een vast team dieren verzorgers, waaronder een paraveterinair een kattengedragsdeskundige en een kynologisch instructeur.

Binnen kunnen de honden elkaar horen en zien en is er daglicht.
Meerdere keren per dag bij het naar buiten gaan worden er groepen honden gevormd waarbij we rekening houden met het roedelgedrag. We streven hierbij naar een harmonieuze interactie.

Bij de katten maken wij gebruik van een achttal verschillende huisvestingsvormen zowel binnen als buiten, apart of in een groep.
Ook beschikken wij over een unieke quarantaine ruimte.

Wij maken geen onderscheid in kleine, middelgrote of grote honden, ook niet in kwetsbare, zieke en/of oude honden en katten, want alle honden en katten die bij ons logeren krijgen de zorg die ze verdienen!

Er wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier ondernomen.
Voor het vervoer van dieren en goederen maken wij al sinds 2014 gebruik van een 100% elektrische nissan e NV200 bus.

Voor de verwarming en warm water voorziening van het dierenpension en de woningen hebben wij een houtpellet CV systeem geïnstalleerd met als bijkomend voordeel dat de houtpellets ook als kattenbak vulling worden gebruikt. De pellets die niet bevuild zijn worden alsnog opgestookt. Ook maken wij gebruik van een zonneboiler.

Gescheiden inleveren van afval spaart grondstoffen en energie uit en voorkomt milieuvervuiling.
Vandaar dat wij onze eigen milieustraat hebben gemaakt om zo efficiënt mogelijk ons bedrijfsafval te scheiden.

Wij gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en gaan spaarzaam om met water en energie. Onze stroomleverancier is Greenchoice die enkel groene stroom levert. Ook maken wij  in alle verblijven gebruik van led verlichting.

Daarnaast is dierenpension Teraalst een erkend SBB opleidingsbedrijf. Ook kunnen jonge mensen bij ons een maatschappelijke stage lopen.

Neem contact op